Alexander Mishin / airliners.net

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки при Міноборони України.

"14 квітня ц.р. у повітряному просторі Краснодарського краю та Чорного моря повітряно-космічними силами та авіацією ЧФ ЗС РФ відпрацьовані елементи комплексної повітряної розвідувально-ударної операції з блокування Чорноморських проток", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що літак-розвідник Су-24МР у південно-західній частині Чорного моря провів розвідку та підтвердження об’єктів умовного противника; літак дальнього радіолокаційного виявлення та наведення А-50У здійснював чергування у повітряному просторі центральної частини Чорного моря та управління діями авіації; два стратегічні бомбардувальники Ту-160 у повітряному просторі Краснодарського краю відпрацювали питання завдання (умовно) ракетного удару по району протоки Босфор.

Відео дня

Читайте такожВ РНБО прокоментували небезпечні маневри російських Су-24 над американським есмінцем (відео)

Крім того, п'ять літаків Су-24М зі складу 43 окремого морського штурмового авіаційного полку морської авіації ЧФ у повітряному просторі південно-західної частини Чорного моря відпрацювали питання блокування (умовно) воєнно-морських баз Румунії, Болгарії та Туреччини.