Глобальні зміни клімату роблять істотний вплив на фауну Землі, так, перелітні птахи відмовляються відправлятися на зимівлю "в теплі краї".

Наприклад, сотні рідкісних малих лебедів, яких тиждень тому чекали в британському заповіднику "Wildfowl and Wetlands Trust", так і не долетіли до Великобританії. Пригрівшись, пернаті залишилися на зимівлю в Сибіру, пише The Daily Mail.

Близько 300 птахів повинні були, як завжди, 21 жовтня переселитися на зиму в заповідник, проте, за словами експертів, через потепління в арктичному регіоні, потреба в перельоті "на південь" відпала. В минулі роки пернаті при перельоті з місця спаровування спізнювалися максимум на 1-2 дні, проте зараз затримка складає вже більше тижня.

Відео дня

Співробітники заповідника Слімбрідж навіть перерахували своїх улюбленців, які прилітали з Росії з року в рік, згадали і про старого Казино, і про потворного Крінкі. Птах з жахливо деформованою шиєю вперше з`явився в парку ще в 2001.

"Це незвичайно для такої пори року, - відзначив представник Слімбріджа Ендрю Паркер. - Цього року тепла погода трималася феноменально довго. Не тут, звичайно, але там, де вони (птахи) були (у Росії - прим. ред.). Вони просто залишилися подовше і зрозуміли, що немає потреби повертатися до Великобританії".

На думку співробітника заповідника, у всьому винне глобальне потеплення: "Багато людей не вірить, проте це так. Такий випадок відбувся вперше, так що найближчими роками ми стежитимемо за розвитком подій".

 Newsru