REUTERS

Про це повідомляє ТАСС.

Чуркін заявив, що минулого тижня "в якості відгуку на заклик ООН і жесту доброї волі було прийнято рішення повністю припинити польоти авіації ВКС (Росії) і ВПС Сирії в районі Алеппо з 10 ранку місцевого часу 18 жовтня".

Читайте такожУ Алеппо продовжилися бойові дії після закінчення "гуманітарної паузи"

Відео дня

"Літаки не наближалися до міста на відстань менше 10 км. Цей мораторій на польоти триває восьмий день. Пан О'Браєн, ви про нього не згадали жодного слова", - запевняє постпред РФ.

За його словами, заступник генсека побудував свій виступ так, як ніби "бомбардування не припинялися жодного дня". "Якщо у вас є відомості, що якісь ракетно-бомбові удари наносилися, будь ласка, приведіть ці відомості", - заявив Чуркін.

Виступаючи на засіданні Радбезу, Стівен О'Браєн кілька разів критично відгукувався про дії російських і сирійських військових, стверджуючи, що бомбардування Алеппо, які ними проводяться, стали найінтенсивнішими за час конфлікту, що почався в 2011 році.

Читайте такожЗрив "гуманітарної паузи" в Алеппо: у Москві поставили умову Заходу про нову евакуацію міста

"Мирні жителі піддаються бомбардуванням сирійських та російських сил, і якщо вони переживуть їх сьогодні, то будуть страждати від голоду завтра. Ця тактика настільки ж очевидна, наскільки кричуща. Зробити життя нестерпним, а смерть - більш ймовірною. Змусити людей відчувати голод і безвихідь, змусивши їх здатися", - заявив заступник генсека.

В ході свого виступу він процитував шотландського поета Роберта Бернса, назвавши як ніколи актуальною фразу, що вийшла з-під його пера: "Негуманне ставлення людини до людини змушує стогнати незліченні тисячі". За словами О'Браєна, після п'яти років конфлікту Сирія, яка була однією з перших держав, що підписали Статут ООН, незабаром більше не буде відповідати "навіть базовим критеріям країни".