Бомбардування Алеппо / REUTERS

Про це з посиланням на дані західних спецслужб пише The Times.

Путін планує використати період політичної невизначеності, пов'язаної з виборами президента США, щоб до середини січня забезпечити собі перемогу над повстанцями проти режиму Башара Асада, які утримують східну частину Алеппо.

Читайте також"Дитяча бригада охорони": Al Jazeera показала, як діти в Алеппо палять шини для порятунку від російських бомб (відео)

Відео дня

Єдиний російський авіаносний крейсер "Адмірал Кузнєцов", який зараз прямує до берегів Сирії, за даними джерел газети, використають для посилення вогневої потужності РФ.

Як відомо, 21 жовтня в Ла-Манш увійшло угруповання військових кораблів РФ на чолі з проблемним авіаносним крейсером "Адмірал Кузнєцов", вони прямують у Середземне море. Після того, як Іспанія і Мальта відмовили в заправці російських кораблів у своїх портах через побоювання, що вони можуть бути використані проти мирних жителів в обложеному Алеппо, їх дозаправляють з танкерів.

Нагадаємо, Сирійська обсерваторія з прав людини на початку жовтня повідомила про масовані бомбардування російськими ВКС підконтрольної повстанцям східної частини Алеппо. Авіація РФ скинула так звані протибункерні бомби, а також інші авіабомби на східні квартали міста.

Пізніше неурядова організація "Лікарі без кордонів" заявила, що в місті залишилося тільки 11 працездатних машин швидкої допомоги, оскільки п'ять екіпажів були втрачені при бомбардуваннях, а ще у восьми відсутні необхідні запчастини.

Запеклі бої почалися в Алеппо і після того, як 23 жовтня завершився режим припинення вогню, який діяв всього три дні. Про це повідомили сирійські активісти. Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, що базується в Британії повідомив, що авіаудари наносилися по ключовий лінії фронту на південно-заході міста, в той же час посилилися бої між повстанцями і урядовими силами в контрольованих опозицією районах Алеппо.