Дональд Трамп / REUTERS

Про це він написав на своїй сторінці в Twitter.

"Звільнення працівників, будівництво фабрик і заводів в інших країнах і переконання, що можна продавати свою продукцію назад в США без наслідків і розплати, - неправильно. Будь ласка, будьте завчасно попереджені, перед тим як зробити дуже дорогу помилку. США відкриті для бізнесу", - написав Трамп.

За його словами, американські компанії в разі перенесення бізнесу за межі США очікуватиме 35-відсотковий податок на їхню продукцію на кордоні, при цьому американські компанії можуть переміщувати бізнес у всіх 50 штатах без додаткового податкового обтяження і тарифів.

Читайте також"Повинна зібрати дизайнерські валізи і покинути місто": жителі Нью-Йорка просять Трампа забрати дружину в Вашингтон

Зазначимо, що Трамп під час своєї передвиборної кампанії неодноразово критикував систему, за якої американські компанії звільняють працівників і переносять виробництво за межі США.

Інавгурація Трампа планується 20 січня 2017 року.

Читайте такожТрамп анонсував призначення генерала на прізвисько "Скажений пес" головою Пентагону (відео)

Як повідомлялося, раніше Трамп заявив, що повністю залишає бізнес, оскільки хоче зосередитися на президентській посаді і уникнути конфлікту інтересів. Він пообіцяв провести 15 грудня прес-конференцію і розповісти докладніше про своє рішення.

Довідка. Трамп є президентом будівельного конгломерату Trump Organization і засновником компанії Trump Entertainment Resorts, яка спеціалізується на гральному і готельному бізнесі. У 1996-2015 роках був власником конкурсу краси "Міс США".

У рейтингу журналу Forbes у 2016 році статки Трампа оцінюються в 3,7 млрд доларів (113-те місце в рейтингу США).