REUTERS

Такі потенційні плани керівник відомства озвучив 7 лютого на слуханнях у комітеті з нацбезпеки Палати представників Конгресу США, передає DW.

Читайте такожУ Конгресі США мають намір обмежити право адміністрації Трампа знімати санкції з Росії

Келлі стверджує, що даний крок зможе допомогти виявити осіб, які, ймовірно, несуть загрозу безпеці країни. За словами міністра, відповідну функцію зі збору даних, можливо, візьмуть на себе американські посольства у країнах, де видаватимуться візи і дозвіл на в'їзд. У першу чергу, нововведення може торкнутися громадян семи держав, щодо яких американський президент Дональд Трамп раніше підписав міграційний указ.

Відео дня

"Дуже важко забезпечити надійну перевірку людей у цих країнах. Якщо ж вони в'їжджають (до США), ми хочемо запитати їх, які сайти вони відвідують, і запитати паролі. Таким чином, ми зможемо зрозуміти, що люди роблять в інтернеті", - зазначив Келлі, додавши, що тим, хто відмовиться від надання інформації, може бути відмовлено у дозволі на в'їзд. "Якщо вони дійсно хочуть приїхати до Америки, то підуть на співпрацю. Якщо ні, тоді - хто наступний?" - сказав міністр нацбезпеки.

При цьому керівник відомства зазначив, що остаточне рішення про введення даного заходу поки не прийнято, попередивши при цьому, що озвучив лише наявні у нього з цього приводу думки, а не офіційні урядові ініціативи.

Міграційний указ Трампа тимчасово забороняв в'їзд в США громадянам Ірану, Іраку, Лівії, Сирії, Сомалі, Судану та Ємену.