Рекс Тіллерсон / REUTERS

У Кремлі заявляють, що планів щодо зустрічі президента Росії Володимира Путіна і державного секретаря США Рекса Тіллерсона під час його візиту до Москви цього тижня немає.

«Ми не анонсували ніяких зустрічей, і на даний час зустрічі з Тіллерсоном немає в графіку президента», – сказав 10 квітня речник Путіна Дмитро Пєсков, передає Радіо Свобода.

12 квітня Тіллерсон, найвищий американський чиновник, який приїжджає з візитом до Росії після вступу в січні на посаду президента США Дональда Трампа, має зустрітися з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим.

Відео дня

Читайте такожТіллерсон вимагатиме від РФ вивести війська із Сирії в обмін на повернення до G8 – ЗМІ

Візит Тіллерсона відбуватиметься на тлі загострення відносин між США і Росією. Вночі 7 квітня військові США атакували десятками ракет «Томагавк» аеродром сирійських урядових військ на заході Сирії. Такою була відповідь на хімічну атаку в сирійському місті Хан-Шейхун 4 квітня, в якій Захід звинувачує режим Башара Асада. Союзники Вашингтона у НАТО і в регіоні висловили підтримку діям США у Сирії. Росія назвала ці дії актом агресії.

Речник Кремля заявив, що дії США показали «повне небажання» Вашингтона співпрацювати щодо Сирії. Як заявив Пєсков, продовження закликів до відставки президента Сирії Башара Асада не допоможе вирішити ситуацію.

Росія надає Асаду підтримку у шестирічній війні в Сирії, внаслідок якої загинули понад 300 тисяч людей.

Як повідомляв УНІАН, Тіллерсон збирається в Москву 11-12 квітня, після зустрічі міністрів закордонних справ "Великої сімки". Перед Тіллерсоном в Москву повинен був прибути голова МЗС Великобританії Борис Джонсон, однак відмовився від візиту через ситуацію в Сирії.