Ілюстрація / REUTERS

Щонайменше 35 цивільних загинули внаслідок бомбардування авіацією міжнародної коаліції під проводом США розташованого в сирійській провінції Дейр-ез-Зор міста Меядін. Про це в п'ятницю, 26 травня, повідомив  розташований у Лондоні Сирійський центр моніторингу дотримання прав людини, передає DW. Авіаудару було завдано напередодні ввечері.

Організація посилається на дані власної мережі інформаторів, підтверджень цих даних з інших джерел немає. За даними спостерігачів, багато з загиблих цивільних - члени родин бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД), які контролюють місто Меядін.

Читайте такожНАТО приєднається до глобальної коаліції у боротьбі з ІДІЛ - Столтенберг

Відео дня

Представник армії США підтвердив, що 25 та 26 травня авіація міжнародної коаліції завдала ударів по підконтрольних бойовиками ІД районах, у тому числі й поблизу міста Меядін. За даними центру моніторингу, унаслідок дводенних бомбардувань авіацією коаліції в Сирії загинули до 50 осіб.

Міжнародна коаліція під проводом США намагається, за власними словами, уникати жертв серед цивільного населення під час боротьби з джихадистами, які все ще контролюють значні території в Іраку та Сирії.