Ілюстрація REUTERS

За даними рятувальних служб Лівії та Італії, загальна кількість мігрантів, які були врятовані протягом останніх чотирьох днів, сягнула 10 тисяч осіб, передає Deutsche Welle з посиланням на рятувальні служби Лівії та Італії.

Читайте такожНімеччина витратила на біженців минулого року 9,3 мільярдів євро – ЗМІ

"Лівійські рятувальники 26 травня врятували 1,2 тисячі мігрантів, у той час як італійська берегова охорона і комерційні судна врятували 2,2 тисячі і доставили їх на італійську територію. Втім, не обійшлося без жертв: італійські рятувальники знайшли в Середземному морі 10 тел біженців. А 24 травня 35 осіб потонули після того, як впали в море з переповненого людьми човна", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Згідно з даними ООН, з початку 2017 року більше 50 тисяч мігрантів прибули до берегів Італії, а понад 1,4 тисячі осіб загинули або зникли без вісті.

Міграційний маршрут з Лівії до Італії по Середземному морю вважається найнебезпечнішим у світі. Минулого року зі 181 тисячі мігрантів, які потрапили на територію Італії, близько 90% прибули з Лівії морським шляхом.

Як повідомлялося раніше, у Середземному морі в четвер, 25 травня, затонуло судно, яке перевозило на борту сотні біженців з Лівії, загибель 34 осіб вже підтверджено.