Ілюстрація / REUTERS

Державна прокуратура Іспанії проводить розслідування щодо 700 каталонських мерів через референдум про незалежність, проведення якої зупинено Конституційним судом, повідомляє The Associated Press.

У середу, 13 вересня, генпрокурор країни Жозе Мануель Мазу наказав прокурорам в провінціях провести розслідування щодо 712 мерів, які вже запропонували муніципальні об'єкти для проведення голосування 1 жовтня, передає "ЄвроПравда".

Крім того, регіональної каталонській поліції наказано їх затримувати, якщо вони не з'являться на допит.

Відео дня

Повідомляється, що каталонська коаліція за незалежність вже попросила 947 мерів у північно-східному регіоні допомогти у проведенні референдуму.

Раніше повідомлялося, що прокуратура Іспанії наказала поліції вилучати виборчі урни, листівки і будь-які інші предмети, які можна було б використовувати в забороненому референдумі за незалежність від Іспанії.

Читайте такожПарламент Каталонії схвалив референдум про незалежність від Іспанії

Нагадаємо, в 2014 році в Каталонії був проведений неформальний референдум за відділення від Іспанії, хоча його було заборонено судом. Тоді з 6,3 мільйони осіб, що мають право голосувати, 2,3 мільйона прийшли на референдум, з них 80 відсотків висловилися за незалежність Каталонії. У листопаді 2015 року каталонський парламент затвердив "дорожню карту" для досягнення незалежності від центрального уряду в Мадриді. Однак в серпні 2016 року цю постанову каталонського парламенту анулював Конституційний суд Іспанії.