Навчання проводились в районі Японського моря / фото Wpapers.ru

Два американських бомбардувальники B-1 провели навчання з японськими і південнокорейськими військовими літаками поблизу КНДР в умовах зростання напруженості через ракетні і ядерні програми Північної Кореї.

Як заявили американські військові 10 жовтня, тренування проводилися вночі в районі Японського моря, передає Радіо Свобода.

Президент США Дональд Трамп напередодні зустрівся у Вашингтоні з високопосадовцями у галузі оборони, щоб обговорити варіанти реагування на будь-які прояви агресії з боку КНДР. Як заявили у Білому домі, йшлося також про варіанти запобігання погрозам Пхеньяна на адресу США і його союзників ядерною зброєю.

Відео дня

Читайте такожУ Сеулі заявили, що хакери КНДР вкрали південнокорейський план убивства Кім Чен Ина

Повідомляється, що безпекові питання обговорювалися за участі міністра оборони США Джеймса Меттіса та голови Об’єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США Джозефа Данфорда.

Американські стратегічні бомбардувальники B-1 Lancer у супроводі винищувачів ВПС США 23 вересня здійснили політ у міжнародному повітряному просторі на схід від узбережжя Північної Кореї. Вперше за багато десятиліть військові літаки США наблизилися так близько до території КНДР.