Карлес Пучдемон / REUTERS

Відсторонений Мадридом глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон розпочав у Бельгії свою виборчу кампанію, закликавши каталонців висловити своє прагнення до незалежності, передає Європейська правда.

"Ми, каталонці, продемонстрували світові, що ми маємо здатність та волю стати незалежною державою. Тому 21 числа (грудня - Ред.) ми повинні її (волю) ратифікувати", - сказав він.

Читайте такожЕкс-глава Каталонії допустив вирішення кризи без відокремлення від Іспанії

Відео дня

За даними ЗМІ, про початок своєї незвичної кампанії Пучдемон заявив у готелі в містечку Оусткамп, на околиці міста Брюгге. Під час свого виступу Пучдемон також розкритикував сепаратистські партії за відсутність єдності перед виборами.

Пучдемон, який очікує на можливу екстрадицію до Іспанії, де його розшукують за звинуваченням у заколоті, непокорі та зловживанні державними коштами, висувається від новоствореної платформи "Junts per Catalunya" ("Все для Каталонії").

До платформи "Junts per Catalunya" входять люди з його консервативної, сепаратистської партії PDeCAT (Каталонська Демократична партія), а також представники громадянського суспільства.

Як відомо, 21 грудня у Каталонії відбудуться позачергові вибори до місцевого парламенту.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Пучдемон відмовився отримувати пенсію як екс-лідер регіону, тому що як і раніше вважає себе главою Женералітета.

Суд Бельгії відклав до 4 грудня рішення щодо екстрадиції Пучдемона та його чотирьох колишніх міністрів.