Дональд Трамп / REUTERS

"Єдиною американською сім'єю" запропонував стати Трамп громадянам США в першому зверненні до американського Конгресу "Про становище країни".

Об'єднавшись в одну команду, один народ, одну американську родину", громадяни США повинні разом працювати над будівництвом "безпечної, сильної і гордої Америки", заявив він у вівторок, 30 січня, пише DW.

Читайте такожТрамп оприлюднив принципи імміграційної політики, основний - скасування "зеленої карти"

Відео дня

Звертаючись до представників Демократичної партії, Трамп запропонував їм співпрацю у здійсненні масштабної інфраструктурної програми, якої "потребує наша економіка" і якої "заслуговує наш народ". "Ніколи не було кращого часу, щоб почати жити американською мрією", - заявив Трамп у промові, яка десятки разів переривалася оплесками.

Трамп нагадав про досягнення США під його керівництвом, - насамперед про масштабну податкову реформу і про зростання економіки. "Ви можете досягти всього, чого забажаєте, якщо будете вірити і працювати", - заявив він американським громадянам. Мова Трампа була наповнена патріотичними заявами про значення прапора і гімну та позитивним висвітленням внутрішньої політики власної адміністрації.