Гвадалупе Ларріва. Фото AFP
При зіткненні двох військових вертольотів в Еквадорі загинула міністр оборони країни, 50-річна Гвадалупе Ларріва, а також її 17-річна дочка і п`ять військовослужбовців. Про це у четвер повідомляє агентство France Presse.

Катастрофа відбулася о 9 вечора середи за місцевим часом (5 ранку по московським) біля військової бази Манта на узбережжі Тихого океану, в 275 кілометрах на північний захід від еквадорської столиці Кіто. США активно використовує Манта в боротьбі проти наркоторгівлі в тихоокеанському регіоні.

Вертольоти виконували військові маневри і зіткнулися в повітрі, всі пасажири, які сиділи в них, і члени екіпажа загинули. Рятувальники вже виявили тіла двох чоловіків і дівчини. Президент країни Рафаель Корреа, відвідавши місце аварії, офіційно підтвердив загибель міністра.

Відео дня

Гвадалупе Ларріва стала першою жінкою на посаді міністра оборони Еквадору 15 січня 2007 року. До цього вона виконувала обов`язки голови соціалістичної партії, в яку вона вступила 19 років тому. Ларріва працювала в університеті викладачем історії і географії, у неї залишилося двоє дітей.

Лента.ру