Сутички на Манежній площі в центрі Москви 11 грудня були спровоковані учасниками радикальних націоналістичних угруповань, які вийшли на мітинг разом з футбольними уболівальниками. Про це журналістам РІА Новости заявив неназваний представник правоохоронних органів.

Учасники несанкціонованого мітингу, залишивши площу, побили кілька людей у метро. За повідомленням ІТАР-ТАРС, станція "Охотний ряд" погромлена: розбиті всі плафони на ескалаторах та на переході на "Театральну", в одному з потягів вибиті вікна. Станцію взяли під охорону ОМОН і внутрішні війська. Усі потяги на  цій лінії супроводжують наряди міліції.

Під час акції на Манежній площі затримано 65 осіб. У бійках постраждали, за попередньою інформацією, близько десяти осіб.

Відео дня

Мітинг на Манежній був присвячений пам`яті Єгора Свиридова, уболівальника московського "Спартака", вбитого в бійці з кавказцями 6 грудня. В акції брали участь уболівальники різних футбольних клубів, а також представники націоналістичних організацій. Загальну кількість мітингуючих  міліція оцінила в  п`ять тисяч осіб.