Про це сьогодні повідомив представник головного телеканалу країни Sveriges Television AB (SVT), який буде відповідальним за трансляцію конкурсу, повідомляє Лента.ру.

За словами організаторів конкурсу, заявку на проведення "Євробачення" подали Стокгольм і Мальме. Останній було обрано через зручну інфраструктуру, а також тому що саме в ньому проводиться щорічний музичний конкурс Melodifestivalen і відбір на Євробачення.

Мальме як місто, що приймає Євробачення, зобов'язане буде надати житло для делегацій, а також допомогти з розміщенням преси, організацією прес-конференцій і створенням фан-зон. Євробачення-2013 проводитиметься на майданчику під назвою Malmoe Arena. Він був побудований в 2008 році й вміщує 15 тис. 500 глядачів.

Відео дня

У Мальме проживає 664 тисячі чоловік. У 1992 році місто вже приймало у себе Євробачення.

Як повідомляв УНІАН, Швеція здобула право провести Євробачення-2013 завдяки перемозі своєї представниці Лорін. У 2012 році на конкурсі в Баку вона набрала 372 бали за пісню Еuphoria. Друге місце посіли "Бурановські бабусі", які представляли Росію, а третє - представник Сербії. Українська співачка Гайтана посіла 15-е місце.