Закон також забезпечить превалювання федеральних законів / Фото: Official White House Photo

"Цей закон поширить державну акредитацію та умови для схвалення запитів буквально на всі випадки міжнародного усиновлення ... Документ робить обов'язковим для всіх агентств, що надають послуги з усиновлення, підпорядкування стандартам Гаазької конвенції. Агентства повинні будуть отримувати акредитацію через визначене профільне відомство, платити збори за подачу заяви на акредитацію і за саму акредитацію, а також набувати страховку для покриття можливого збитку, пов'язаного з наданням послуг з усиновлення ", - йдеться в тексті документа.

Закон також забезпечить превалювання федеральних законів над деякими законами штатів в тому випадку, якщо вони суперечать один одному, відзначає РІА Новости. США - учасники Гаазької конвенції з усиновлення, до якої Росія приєдналася, але не ратифікувала. Всього в Гаазькій конвенції беруть участь 89 країн.

Росія - учасник конвенції ООН з прав дитини, до якої приєдналися близько 200 країн світу, крім США. Поширення стандартів Гаазької конвенції на усиновлення з країн, які до неї не приєдналися, торкнулися б і РФ, якби 1 січня в Росії не вступив би в силу так званий "закон Діми Яковлєва", що забороняє американцям усиновляти дітей з РФ.

Відео дня