колаж ”Голос  России”

Також США встановили санкції проти іранської державної телекомпанії, повідомляє РІА Новости з посиланням на Рейтерс.

Мінфін США заявив, що нові заходи скорочують список країн, які, не порушуючи санкційний режим США, можуть купувати нафту в Ірану. Санкції також ускладнюють Тегерану доступ до коштів, виручених від продажу нафти за кордон.

Також США в середу ввели санкції стосовно державної телекомпанії IRIB. Компанія під керівництвом Еззатолли Заргамі (Ezzatollah Zarghami), за даними міністерства фінансів США, займається цензурою і транслюванням здобутих під тиском зізнань політичних в'язнів.

Відео дня

Представник міністерства фінансів заявив, що "до тих пір, поки Іран не реагує на стурбованість світового співтовариства його ядерною програмою, США буде застосовувати санкції і посилювати економічний тиск на іранський режим". США, низка інших країн Заходу і Ізраїлю звинувачують Іран в розробці ядерної зброї під прикриттям програми мирного атома. В даний час відносно Ірану діють чотири санкційні резолюції Ради Безпеки ООН і прийняті в односторонньому порядку низкою країн і організацій резолюції, що вимагають від Ірану забезпечити повну прозорість ядерної програми і довести її виключно мирну спрямованість.