Пак Кин Хе / Фото: world.kbs.co.kr

Північна Корея назвала політику президента Південної Кореї Пак Кин Хе стосовно Пхеньяну "абсурдом", підкресливши, що вона демонструє повне нерозуміння кризової ситуації на Корейському півострові, повідомляє РІА Новости з посиланням на агентство Ренхап.

Пропагандистський інтернет-портал КНДР Uriminzokkiri написав у середу, що "Сеульський процес" та інші ініціативи уряду Південної Кореї щодо співпраці в Північно-східній Азії недооцінюють військову небезпеку, яка загрожує Південній Кореї.

"Розмови про питання Північно-східній Азії та екології в той час, як Південь знаходиться в зоні удару ядерної бомби, видаються дитячими забавками", - йдеться на сайті. Відзначається також, що ці ініціативи є частиною плану США захопити світ.

Відео дня

Пак Кин Хе озвучила свою мирну ініціативу під час свого візиту до США минулого тижня. Вона виступила за гармонійний розвиток регіону з повагою до історичного минулого. У відношенні КНДР глава південнокорейської держави підкреслила, що Сеул готовий до переговорів, але Пхеньяну необхідно зробити "правильний вибір", щоб стати повноправним членом спільноти націй.