wikimedia.org

Апеляційна інстанція Верховного суду визнала законною відмову першої інстанції у прийнятті до провадження позову громадського діяча Дмитра Третьякова про неконституційність розпуску Союзу Радянських Соціалістичних Республік, повідомляє ИТАР-ТАСС.

У січні цього року ВС відмовився прийняти позов Третьякова. Однак заявник вважає, що неконституційний і незаконний розпуск Союзу Радянських Соціалістичних Республік порушив його "право на свободу пересування і свободу безперешкодного пересування територією союзних республік Союзу Радянських Соціалістичних Республік; право бути громадянином Союзу Радянських Соціалістичних Республік" і суперечить даній ним клятві вірності піонера своєї Батьківщини - СРСР.

Читайте такожУкраїна вимагатиме у РФ повернути незаконно привласнене майно СРСР

Відео дня

Суддя оголосив лише резолютивну частину рішення, повний текст буде видано сторонам пізніше.

У своєму позові Третьяков просив визнати розпуск СРСР неконституційним, зобов'язати уряд Російської Федерації провести референдум з питання відновлення союзної Держави, а також зобов'язати уряд Росії звернутися до уповноважених органів колишніх союзних республік з пропозицією щодо проведення референдуму з питання відновлення союзної Держави.