У Росії загорівся великий НПЗ / скріншот

У Краснодарському краї Росії в ніч на неділю, 29 жовтня, стався вибух на Афіпському нафтопереробному заводі - це великий НПЗ, який знаходиться біля селища Афіпський (проектна потужність з переробки нафти - 6,25 млн тонн на рік).

За відомості оперативного штабу, на заводі було "локальне загоряння", яке служби підприємства "ліквідували протягом півгодини", і причини інциденту з'ясовуються. Telegram-Baza пише, що приблизно о 3:24 на територію підприємства впав дрон.

"Безпілотник атакував Афіпський НПЗ у Краснодарському краї. Після вибуху на території заводу було видно заграву", - йдеться на каналі. За попередніми відомостями, ніхто не постраждав.

Важливі новини Росії - сьогодні це варто знати

Після того, як росіяни здійснили повномасштабне вторгнення в Україну, в РФ вже не раз лунали вибухи, і влада скаржилася на атаки з повітря.

Зокрема, 23 жовтня вдень росіяни поскаржилися, що місто Ростов було атаковане з повітря. Повідомлялося, що в небі гриміло через роботу систем протиповітряної оборони. Місцевий губернатор Василь Голубєв традиційно заявив, що росіяни всі цілі "збили", і нібито немає ні руйнувань на землі, ні жертв.

Вас також можуть зацікавити новини: