Ізраїль і сектор Газа провели ракетні обстріли \ фото REUTERS

Палестинські радикали з сектора Газа випустили за ніч по Ізраїлю понад 200 ракет, Ізраїль у відповідь вразив 130 військових цілей.

Читайте такожУ Євросоюзі та США відреагували на ракетні обстріли між Ізраїлем і Сектором ГазаПро це повідомив офіційний представник армії оборони Ізраїлю Джонатан Конрікус. Сектор Газа та Ізраїль відновили ракетні удари 10 травня на тлі ситуації в Єрусалимі.

"Більше 200 ракет випущено з сектора Газа по різних містах Ізраїлю за ніч, близько третини з них впали на території самого сектора", - сказав Конрікус, передає kommersant. У відповідь Ізраїль вразив 130 військових цілей радикалів в секторі Газа і ліквідував близько 15 бойовиків угруповань «Хамас» і «Ісламський джихад».

Відео дня

Ситуація в Ізраїлі

В Єрусалимі з середини квітня тривають сутички між палестинцями та ізраїльськими силами безпеки. Причиною заворушень стала заборона ізраїльської поліції збиратися на сходах біля Дамаських воріт Старого міста, де в Рамадан проводили час арабські жителі, і рішення ізраїльського суду про виселення кількох арабських сімей з кварталу Шейх-Джаррах в Єрусалимі.

10 травня в результаті ударів Ізраїлю по сектору Газа загинули 20 людей. США і ЄС закликали Ізраїль і сектор Газа припинити обстріли.