Байден має намір поговорити з Путіним про нетерпимість США до порушення прав людини / Ілюстрація REUTERS

Президент США Джо Байден повідомив, що дасть знати російському колезі Володимиру Путіну про нетерпимість США до порушення прав людини.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте такожЗМІ назвали ймовірну дату й місце зустрічі Байдена з Путіним

Відео дня

За словами Байдена, в ході наміченого на 16 червня російсько-американського саміту він позначить, що США не стоятимуть осторонь.

«Я зустрінуся з президентом Путіним в найближчі кілька тижнів в Женеві, і я дам ясно знати, що ми не будемо стояти осторонь і дозволяти йому порушувати права людини», - сказав Байден.

Що відомо про майбутню зустріч Байдена з Путіним

  • 13 квітня 2021 року президент РФ Володимир Путін і президент США Джо Байден провели телефонну розмову. За заявою прес-служби Білого дому, Байден висунув ідею проведення російсько-американського саміту "в третій країні в майбутні місяці". Пізніше американський лідер уточнив, що запропонував російському колезі зустрітися влітку в Європі.
  • Президент України Володимир Зеленський позитивно оцінив можливість зустрічі лідерів Росії та США.
  • Фінляндія готова прийняти двосторонню зустріч президентів США і Росії.
  • В ході зустрічі в Женеві президенти Росії та США, за повідомленнями адміністрацій двох країн, мають намір обговорити відносини двох держав і нагальні питання.
  • Адміністрація Байдена неодноразово позначала, що зустріч, ініційована американською стороною, покликана відновити передбачуваність відносин з Росією.
  • 25 травня 2021 року з'явилася інформація про те, що перша особиста зустріч президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена і президента Росії Володимира Путіна може відбутися 15-16 червня в Женеві.