Лукашенко заявив, що учасники акції мають дотримуватися дистанції / фото REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко дорікнув учасникам акції протесту у відсутності масок і порушенні соціальної дистанції на мітингах.

З такою заявою Лукашенко виступив на мітингу у свою підтримку в Мінську, повідомляє державне агентство БЕЛТА.

Читайте також"Початок вашого кінця": про что говорів Лукашенко на митингу у Мінську

Відео дня

"Мені сьогодні ще дорікають: не той шлях, немає соціальної дистанції .. А подивіться на них: дистанціювалися вони на мітингах і площах, коли їм з-за кордону дали команду? Вони плювати хотіли на маски та дистанцію один від одного! Вони в чому мені дорікають? Що я півроку, коли йшла ця страшна хвороба, божеволів, щоб жодна людина не захворіла".

Хронологія подій

  • 9 серпня 2020 року в Білорусі відбулися президентські вибори. У ЦВК оприлюднили попередні результати. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську - 9,9%, за Анну Канопацьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • Того ж дня, 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестантів гумовими кулями.
  • 10 серпня протести поновилися. Силовики в Мінську знову відкрили вогонь по людях. У МВС Білорусі підтвердили загибель одного з демонстрантів. У наступні дні по всій Білорусі також проходили мирні акції протесту. Силовики жорстоко розганяли та проводили масові затримання, б'ючи людей кийками, застосовуючи світло-шумові гранати та гумові кулі.
  • На сьогодні відомо про двох загиблих. В ООН засудили насильство і порушення прав людини в Білорусі, ряд країн закликав Мінськ зупинити насильство. У МЗС України заявили, що офіційно оприлюднені результати виборів президента Республіки Білорусь не викликають довіри в білоруському суспільстві.