Духовний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї звинуватив ОАЕ у "зраді світу ісламу" / REUTERS

Об'єднані Арабські Емірати "зрадили ісламський світ і палестинців", досягнувши угоди про нормалізацію відносин з Ізраїлем.

Про це заявив духовний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї, передає lb.ua з посиланням на Aljazeera.

"Звичайно, зрада ОАЕ триватиме недовго, але про це клеймо завжди будуть пам'ятати. Вони дозволили сіоністському режиму увійти в регіон і забули про Палестину. Об'єднані Емірати піддані ганьбі навіки ... Сподіваюся, вони прокинуться (одного дня) і усвідомлять те, що зробили", - сказав Хаменеї.

У відповідь на слова Хаменеї офіційний представник ОАЕ заявив, що подібна риторика "є контрпродуктивною для миру в регіоні".

"Шлях до миру і процвітання лежить не через підбурювання і розпалювання ненависті", - сказав представник міністерства закордонних справ ОАЕ Джамаль аль-Мушарах.

Читайте також"Історичний рейс": між Ізраїлем і ОАЕ виконано перший прямий авіарейс (фоторепортаж)

Мирна домовленість між Ізраїлем і ОАЕ

  • Ізраїль та ОАЕ 13 серпня домовилися про встановлення дипломатичних відносин між державами. Про це першим повідомив президент США Дональд Трамп, який опублікував на Twitter заяву двох країн. США були посередником у переговорах між ОАЕ та Ізраїлем.
  • ОАЕ стали третьою арабською країною та першою країною Перської затоки, яка встановила дипломатичні відносини з Ізраїлем. "Тепер, коли крига скресла, я очікую, що більше арабських та мусульманських країн підуть шляхом Об'єднаних Арабських Еміратів", - завив Трамп.
  • В рамках угоди Ізраїль відмовився від подальшої анексії палестинських земель.