Міністр юстиції зазначив, що не бачив злих та агресивних фермерів / фото facebook / Денис Малюська

Міністр юстиції Денис Малюська дорогою до Варшави зупинився на українсько-польському кордоні, щоб поговорити з місцевими фермерами, які блокують кордон.  

"Після перетину кордону вийшов поговорити з польськими фермерами, які блокують кордон. Дуже приємні мужики, у яких купа міфів в голові. Вони чули, що українські фури везуть не лише українське, а і російське збіжжя, а російського вони не хочуть. Кажуть що транзит вони залюбки б пропускали, але країни, куди прямують товари, відмовляються їх приймати, бо неякісне, і транзит нібито повертається у Польщу. Щось там з товаром у вагонах було не так", - повідомив міністр юстиції Денис Малюська на своїй сторінці в Facebook. 

Він відмітив, що не бачив злих та агресивних фермерів. За його словами, з польськими фермерами на кордоні треба розмовляти та пояснювати, оскільки вони хотіли б допомагати, а не блокувати. 

Відео дня
'Приємні мужики з купою міфів в голові': Малюська поговорив з польськими фермерами на кордоні

Українсько-польський кордон - останні новини 

11 лютого польські фермери перед пунктом пропуску "Ягодин-Дорогуськ" висипали зерно з кількох українських фур. Блокувальники тоді зрізали пломби з вантажівок з допомогою болгарки. Пізніше в польському уряді відреагували на інцидент. 

16 лютого Мінінфраструктури повідомило, що національний перевізник "Українське Дунайське пароплавство" готується до запуску баржевих контейнерних караванів через Дунай, в обхід заблокованого кордону на заході країни. 

Вас також можуть зацікавити новини: