Тому Мур \ REUTERS

Ветерану другої світової війни Тому Муру сьогодні виповнюється 100 років. Відставний офіцер британської армії прославився на всю країну і за її межами, завдяки своєму вчинку.

Читайте такожУ Британії ветерана, який зібрав 18 млн фунтів на допомогу медикам, просять посвятити у лицарі

Зокрема, колишній військовий зібрав рекордні 28 млн фунтів для Національної служби здоров'я, яка бореться з пандемією коронавірусу. Мур зібрав найбільшу суму коштів, яку вдавалося зібрати людині через платформу JustGiving.

Відео дня

Спочатку ветеран мав намір зібрати 1000 фунтів стерлінгів на своїй сторінці JustGiving, щоб допомогти в боротьбі з пандемією коронавірусу. Його вчинок зворушив багатьох і після того, як пожертви перевищили 18 млн фунтів, на сайті з'явилася петиція про висвячення ветерана в лицарі. Представник британського уряду заявив, що прем'єр Борис Джонсон "напевно буде шукати способи відзначити Тома Мура за його героїчні зусилля".

Сама історія починалася з того, що Том Мур ходив по 25-метровому двору своєї сім'ї в Бедфордширі. Він поклявся продовжувати це робити до тих пір, поки будуть надходити пожертви.

А 26 квітня стало відомо, що Том Мур спільно зі співаком Майклом Боллом і співробітниками національної служби охорони здоров'я Великобританії записали кавер-версію пісні you'll Never Walk Alone. Цей кавер став найбільш продаваним синглом у Великобританії на цьому тижні, а Мур став найстарішим виконавцем в історії, який займав перше місце в чарті країни.

Пісню записали, щоб відсвяткувати закінчення благодійного марафону Мура зі збору коштів для британських лікарів.