Шольц зазначив, що очікує відновлення нормандського формату / фото REUTERS

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав Кремль зробити кроки для розрядки напруженості на кордонах, але не став змальовувати в загальних рисах, які заходи може вжити його уряд, якщо Росія нападе на Україну.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Чіткий сигнал Німеччини разом з союзниками в ЄС і НАТО полягає в тому, що будь-яке військове втручання, будь-яка загроза цілісності України матиме високу ціну", - заявив Шольц в понеділок після переговорів з прем'єр-міністром Іспанії Педро Санчесом, який підтримав канцлера Німеччини і закликав Росію до деескалації. 

Відео дня

Читайте такожГлава МЗС Німеччини розповіла, що не так з "Північним потоком-2"Шольц зазначив, що очікує від Москви явних зусиль з ослаблення кризи, включаючи відновлення нормандського формату для переговорів з Францією і Німеччиною.

"Ситуація дуже серйозна" - сказав Шольц. "Тепер мова йде про те, щоб зробити все, щоб до військового втручання не дійшло".

Нагадаємо, Уряд Федеративної Республіки Німеччини не змінив позицію щодо поставок в Україну зброї. Ще наприкінці 2021 року глава МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що не підтримує ідею постачання зброї Україні. На її думку, "подальше військове загострення не принесе Україні більшої безпеки".

Вас також можуть зацікавити новини: