Ізраїль ударив по Лівану / фото ua.depositphotos.com

Ізраїльські військові літаки атакували важливий об'єкт з виробництва зброї, який належить "Хезболлі", в районі Набі-Шіт у Лівані. Про це повідомив речник ЦАХАЛу для арабських ЗМІ Авічай Адрей у публікації на X.

"Рейд був здійснений у відповідь на запуски, які порушили кордони з території Лівану в напрямку півночі країни протягом годин минулої ночі", - пояснив він цей удар.

Як пише CNN, Національне інформаційне агентство Лівану заявило, що ізраїльська авіація завдала удару по будівлі в місті Набі-Шіт у регіоні Баальбек. З 7 жовтня такі удари стали рідкими, оскільки цей район розташований приблизно за 80 кілометрів від ізраїльсько-ліванського кордону.

Минулої неділі ізраїльські військові завдали ударів по чотирьох об'єктах підрозділу протиповітряної оборони "Хезболли" в районі Баальбека.

Атака на Ізраїль

Ввечері 12 квітня Ізраїль атакували десятки ракет із Лівану. Близько 40 випущених ракет дісталися ізраїльської території, проте частина була перехоплена системою ППО або впала в пустельній місцевості. 

Як писав УНІАН, в ніч проти 14 квітня Іран обстріляв Ізраїль, випустивши по країні понад 300 ракет та безпілотників. Майже всі повітряні цілі були збиті, однак через атаку постраждало 12 людей, серед яких і 7-річна дитина. 

Європейські лідери засудили масовану атаку Ірану на Ізраїль. Зокрема солідарність з країною висловили Франція, Німеччина, Латвія, Молдова, Іспанія, Норвегія, Литва, Естонія та Україна. 

На думку ЗМІ, США можуть швидше проголосувати за допомогу Україні через атаку Ірану на Ізраїль.

Вас також можуть зацікавити новини: