Ерсоган здатний підняти повстання в Росії / фото УНІАН

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган може підняти повстання мігрантів у Росії після звільнення Україною тимчасово окупованого Криму, вважає російський опозиціонер В'ячеслав Мальцев.

"Є одна дуже серйозна величина - Ердоган, його ідея Великого Турана, в який входять всі тюркські народи, включаючи Казахстан, Киргизію.... Нам це вигідно, що у нього є така ідея, тому що вона стосується території Росії - Башкирії, Татарії, Якутії та інших тюркських республік. Потрібно розуміти, що всього тюркських народів більше 200 мільйонів людей. Це величезний народ", - заявив він.

На думку опозиціонера, український наступ міг би зараз "усіх врятувати":

"Якби Україна зараз повернула свої території... після того, як РФ втратила б Крим, я думаю, Ердоган би дав команду на повстання мігрантів у Росії, яких там вже десятки мільйонів. Їх немислима кількість. У Путіна армії такої немає, скільки в одній Москві мігрантів. Такі повстання в Москві, Пітері і в інших містах природно б привели до від'єднання і Татарії, і Башкирії... Там би миттєво піднялися місцеві і сказали: "Ми не хочемо воювати з Україною, це не наша війна, давайте відділятися, потрібен суверенітет". Зі спецслужбами Туреччини вони працюють давно і успішно, і Путін це прекрасно знає і ніяк цьому не протидіє".

Як заявив Мальцев, прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков - турецький шпигун "офіційно".

"Якщо хтось думає, що у Путіна важелі управління в руках, він помиляється. У Путіна є певні нитки, за які він хаотично смикає і чогось може домогтися", - додав експерт.

Коли закінчиться війна в Україні - заява  Ердогана

Нагадаємо, днями президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що тільки влада України і РФ вирішують, коли припиниться війна, а окупований Крим зараз повернути Києву неможливо.

Він зазначив, що не може назвати термін закінчення війни, або спрогнозувати, як довго вона буде йти. Турецький лідер вважає, що тільки лідери обох країн можуть сказати це, а, на його думку, можливо, війна триватиме ще "довго".

Вас також можуть зацікавити новини: