В останні дні палестино-ізраїльський конфлікт серйозно загострився \ фото REUTERS

Делегація єгипетських посередників прибула в сектор Газа для переговорів з керівництвом терористичного руху ХАМАС про припинення вогню з Ізраїлем.

Читайте такожДерждеп США спішно відправив на Близький Схід високопоставленого дипломатаЯк повідомляє ТАСС з посиланням на джерело в Каїрі, представники служби єгипетської розвідки перетнули кордон через КПП "Рафах", який відкрився після півночі для прийому постраждалих в результаті ізраїльських ракетних ударів.

Відео дня

"Ми працюємо над тим, щоб зупинити кровопролиття і полегшити страждання жителів сектора Газа. Ми також проводимо інтенсивні консультації з Ізраїлем, щоб зупинити військову ескалацію", - заявили вони.

Каїр, традиційно виступає посередником між палестинцями та ізраїльтянами, робить активні зусилля з якнайшвидшого припинення вогню, контактуючи з обома сторонами. Планувалося, що дві делегації служби єгипетської розвідки поїдуть в Газу і Тель-Авів. Але Ізраїль повідомив єгипетських посередників про відмову від короткострокового перемир'я з ХАМАС і припинення вогню до завершення масштабної операції проти цього радикального руху.

Загострення палестино-ізраїльського конфлікту

  • Ракетні удари між Ізраїлем і сектором Газа тривають з 10 травня.
  • Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що палестинські угруповання ХАМАС і «Ісламський джихад» заплатять високу ціну за дії проти Ізраїлю.
  • Глава політбюро ХАМАСА Ісмаїл Ханія поклав всю відповідальність за те, що відбувається в регіоні на Ізраїль.
  • Також в ізраїльських містах Лоді та Єрусалимі спостерігаються масові заворушення. У Лоді ввели надзвичайний стан.
  • Увечері 12 травня президент США Джо Байден провів телефонні переговори з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньяху. Вони обговорили загострення конфлікту з ХАМАСом в секторі Газа. Джо Байден висловив сподівання, що незабаром цей конфлікт буде завершений.
  • Одна з ракет, випущених терористичним угрупуванням ХАМАС по території Ізраїлю, пробила систему захисту "Залізний купол".
  • Влада Ізраїлю повідомила про загибель 16 членів збройного підрозділу ХАМАС в результаті обстрілу сектора Газа. За даними органів охорони здоров'я Палестини, з початку ескалації конфлікту в Газі було вбито щонайменше 56 осіб. В Ізраїлі, за даними влади, загинули шестеро людей.
  • Арабська меншина становить близько 21% ізраїльських громадян - в основному це люди, які жили в країні ще до створення держави Ізраїль в 1948 році і залишилися в своїх містах.