Фінляндія прищеплюватиме українських працівників / ua.depositphotos.com

Влада Фінляндії вирішила вакцинувати від COVID-19 українців, але не всіх. Щеплення отримають ті, хто приїжджають на роботу або знаходяться тривалий час в країні.  

Про це повідомляє прес-служба посольство Фінляндії в Україні.

Міністерство охорони здоров'я країни рекомендувало місцевим органам охорони здоров'я вакцинувати від COVID - 19 іноземців, які тривалий час працюють в країні.

Відео дня

"Громадяни України можуть звернутися за щепленням проти COVID - 19 в центр вакцинації муніципалітету, в якому вони проживають", - зазначено в повідомленні.

Читайте такожПосли Євросоюзу схвалили паспорти вакцинації для туристів

У дипвідомстві зазначили, що в кожному регіоні можуть бути особливі програми вакцинації й остаточне рішення про щеплення для іноземців прийматимуть муніципальні органи охорони здоров'я.

Вакцинація від COVID-18 в Україні

12 червня в Україні запрацювали понад 50 центрів масової вакцинації від коронавірусу. Пункти вакцинації, які працюватимуть на вихідних, відкрилися в 15 регіонах і Києві.

Тільки у Львові 12-13 червня працювало 3 великих центри вакцинації та 5 в районах Львівщини. Всього за ці вихідні в місті провакцинували майже 3 тис.осіб, а в області в цілому більше 4 тис. жителів.

За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка в Україні хочуть вийти на 220 тисяч щеплень від коронавірусу на добу до Дня Незалежності - 24 серпня.