Нью-Йорк \REUTERS

Коронавірус був завезений в Нью-Йорк не з Китаю, а з європейських країн, заявив губернатор штату Ендрю Куомо. Він вважає, що найбільш ймовірним джерелом вірусу є Італія.

Читайте такожУ штаті Нью-Йорк через коронавірус дозволили укладати шлюби онлайн

Губернатор послався на дослідження Північно-Східного університету США, згідно з яким до 1 березня, коли в Нью-Йорку виявили перший підтверджений випадок захворювання, було інфіковано вже більше 10 тис. жителів. Куомо також нагадав, що заборону на в'їзд з Китаю ввели 2 лютого, а в'їзд з Європи обмежили тільки в березні, передає kommersant.

Відео дня

За словами Ендрю Куомо, за два місяці з Європи в Нью-Йорк і Нью-Джерсі прилетіло 2,2 млн людей, багато з яких могли бути заражені коронавірусом. Він також звинуватив адміністрацію США в тому, що вона занадто пізно відреагувала на початок епідемії коронавірусу в Китаї.

«Ми закрили вхідні двері для в'їзду з Китаю, це було правильно. Але ми залишили задню двері відкритими, тому що вірус вилетів з Китаю до того часу, коли ми ввели заборону на поїздки в Китай», - заявив губернатор.

Раніше президент США Дональд Трамп неодноразово звинувачував китайську владу в замовчуванні істинної ситуації з епідемією. Він також припускав, що влада КНР могла використовувати вірус цілеспрямовано. На цьому тижні Міссурі першим з американських штатів подав у суд позов до Китаю через ситуацію з коронавірусом. Представники штату вважають, що влада КНР не вжила достатніх заходів для запобігання пандемії, приховувала факти і вводила в оману Всесвітню організацію охорони здоров'я.

Читайте також: