Huawei Talent Summit: компанія провела захід на підтримку молодих талантів

У Гельсінкі, Фінляндія, відбувся саміт талантів Huawei Talent Summit. Захід зібрав понад 80 студентів, а також представників стартапів, неурядових організацій, консультаційних компаній та університетів зі всієї Європи для святкування досягнень за рік у програмах розвитку талантів від Huawei.

Особлива увага під час події була приділена вирішенню потенційних проблем, зокрема подоланню розриву у цифрових навичках, нестачі талантів у сфері інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), забезпеченню рівності та сталого розвитку.

Під час саміту були оприлюднені основні висновки зі спільної "Білої книги" Huawei та EY щодо цифрових навичок. За словами Луки Марколіна (Luca Marcolin), старшого консультанта EY, попит на цифрові навички стрімко зростає і значно випереджає пропозицію. У Європі відчувається значний дефіцит кадрів у сфері ІКТ. "Згідно з Індексом цифрової економіки та суспільства (DESI), у 2021 році Фінляндія посіла перше місце за кадровим потенціалом із цифровими навичками серед усіх країн Європи, закріпивши позиції європейського цифрового лідера. Частка випускників ІКТ-напрямів у Фінляндії майже вдвічі перевищує середній показник в Європі та майже вдвічі більше компаній надають навчання у сфері інформаційно-комунікаційних технологій. Однак цього недостатньо, адже 59% компаній, які намагаються залучити до роботи ІКТ-спеціалістів, не можуть підібрати відповідні кадри", — сказав Лука Марколін.

Відео дня
Huawei Talent Summit: компанія провела захід на підтримку молодих талантів

Саме тому Huawei прагне розвивати ІКТ та цифрові таланти у кожній країні, де веде свою діяльність. У 2008 році компанія розпочала запуск різних програм із розвитку талантів, зокрема надання стипендій, проведення технологічних конкурсів і навчання цифровим навичкам. Відтоді Huawei інвестувала в ці програми понад 130 млн євро, що допомогло більш ніж 1,54 млн людей із понад 150 країн світу.

"Huawei готова співпрацювати з європейськими партнерами для розвитку найкращих цифрових талантів і подолання цифрового розриву, — прокоментував Кеннет Фредріксен (Kenneth Fredriksen), віцепрезидент Huawei у регіоні Центральної та Східної Європи і Скандинавських країн. — Компанія запустила в Європі чимало програм, зокрема "Насіння для майбутнього" (Seeds for the Future), ІКТ-академії та Європейський університет викликів (European University Challenge), щоб створити екосистему для розвитку талантів спільно з освітньою спільнотою. Також Huawei зобов’язалася інвестувати 2,5 млн євро в стипендію програми "Насіння для майбутнього", яка надаватиметься талановитим студентам у Європі для покращення навичок у сфері ІКТ".

Huawei Talent Summit: компанія провела захід на підтримку молодих талантів

Завдяки цим програмам Huawei має намір співпрацювати з найкращими університетами Європи для розширення можливостей і розкриття потенціалу наступного покоління європейських новаторів.

Випускники програми "Вісім насінин для майбутнього" (Eight Seeds for the Future) вийшли на сцену для обговорення того, як дослідження вплинули на їхні погляди щодо сталості виробництва та що технології можуть зробити для майбутнього. Група висловила лише позитивні відгуки про програму "Насіння для майбутнього" та сподівалася отримувати підтримку від компаній ІКТ, таких як Huawei, щоб і надалі зберегти натхненний новаторський дух.

Huawei Talent Summit: компанія провела захід на підтримку молодих талантів

Нагадаємо, інноваційно-освітній проєкт Huawei для студентів і випускників вищих навчальних закладів, що вже шість років успішно реалізується у Україні, цьогоріч залучив до співпраці світових експертів з інформаційно-комунікаційних технологій, представників українських операторів мобільного зв’язку. Таким чином, програма розширює знання талановитої молоді у найбільш інноваційній сфері сучасної економіки.