Симптоми індійського штаму коронавірусу / фото REUTERS

В цей час ситуація із захворюваністю сильно погіршилася в Індії та Непалі. Індія б'є світові рекорди по смертності і поширенню вірусу. Щодня в країні виявляють сотні тисяч нових випадків захворювання. У значному збільшенні випадків захворювання і летальності звинувачують новий індійський штам коронавірусу.

Новий штам вже виявлений в декількох країнах Європи. Лікарі попереджають, що індійський коронавірус може призвести до серйозного зростання захворюваності в Україні. Поки що новий штам не виявлений в Україні. Експерти щотижня обстежують нові зразки вірусу. Україна з 2 травня заборонила в'їзд з Індії.

Індійський штам коронавірусу: особливості та симптоми

Читайте такожЧверть дорослого населення Євросоюзу вже вакцинували від коронавірусуНовий штам має дві мутації в частині вірусу, за допомогою якої він проникає в організм. На думку експертів, це робить вірус більш небезпечним. Він легко обходить захист імунної системи. Індійський штам може вражати людей, які нещодавно перехворіли на коронавірус і мають імунітет до звичайних штамів.

Відео дня

ВООЗ також припускає, що новий штам також може викликати важчий перебіг хвороби і підвищену заразність. Чи відрізняються симптоми індійського штаму коронавірусу - поки невідомо. ВООЗ проводить аналіз нового штаму і визначає його чутливість до вакцин. Є ймовірність, що існуючі вакцини можуть бути не так ефективні.