IAI обслуговує оборонні потреби й інших держав-членів НАТО / фото REUTERS

На сьомому місяці повномасштабного російського вторгнення в Україну Італія уклала з ізраїльською компанією Israel Aerospace Industries (IAI) контракти, що передбачають придбання двох літаків-розвідників раннього попередження.

Про це повідомляє Haaretz з посиланням на документи Міністерства оборони і парламенту Італії.

Сума контракту склала близько 550 мільйонів доларів. Таким чином, загальна кількість розвідувальних літаків, які отримають військово-повітряні сили Італії від ізраїльської компанії, зросла до чотирьох – після оголошеного в 2021 році придбання двох повітряних суден CAEW.

Відео дня

Israel Aerospace Industries:

Підрозділ IAI - компанія ELTA - випускає літаки SIGINT для збору електронної та комунікаційної розвідувальної інформації, а також літаків CAEW, які служать системою раннього попередження і контролю.

У липні IAI оголосила про те, що уклала контракт на суму понад 200 мільйонів доларів на постачання літаків спеціального призначення "європейській країні НАТО", не уточнивши, про яку саме йдеться.

IAI обслуговує оборонні потреби й інших держав-членів НАТО. У вересні минулого року уряд Чехії затвердив покупку у компанії до 2026 року чотирьох батарей системи протиповітряної оборони Spyder для заміни застарілої зброї радянського виробництва.

Вас також можуть зацікавити новини: