Салліван відреагував на заяву міністра оборони Британії Шаппса / фото REUTERS

Радник президента США Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван відреагував на заяву міністра оборони Великої Британії Гранта Шаппса щодо співпраці Китаю та Росії у розробці озброєнь, які Москва зможе розгорнути проти України, пише The Telegraph.

"Вони все частіше працюють разом. І сьогодні я можу повідомити, що у нас є докази того, що Росія і Китай співпрацюють у розробці бойової техніки для використання в Україні", - заявив Шаппс 22 травня.

На запитання про цю заяву Салліван на щоденному брифінгу для преси в Білому домі відповів:

Відео дня

"Ми цього ще не бачили. Я з нетерпінням чекаю можливості поговорити з Великою Британією, щоб переконатися, що у нас є загальна операційна картина".

Водночас видання нагадує, що США раніше звинувачували Китай у допомозі Росії технологіями, які використовували на полі бою в Україні, але не стали стверджувати, що Пекін безпосередньо постачав зброю.

Британія звинуватила Китай у допомозі Росії

Як писав УНІАН, 22 травня міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс заявив, що їхня розвідка має дані про надання або підготовку до надання Китаєм смертоносної допомоги Росії.

У відповідь на це представник мінстерства закордонних справ КНР Ван Веньбінь звинуватив Британію в тому, що вона нібито завадила Україні та Росії домовитися про мир на початку повномасштабної війни.

Вас також можуть зацікавити новини: