Режим Путіна прагне утримати владу, каже дипломат / REUTERS

Головною метою нинішнього російського режиму на чолі з Володимиром Путіним є утримання своєї влади.

Таку думку висловив екс-посол України в США, дипломат Валерій Чалий в ефірі 24 каналу.

"Найбільша мета цієї російської групи при владі - "колективного" Путіна разом з Патрушевим, Шойгу і багатьма, хто має статки від олігархічного режиму - вона в тому, щоб надовго утримати владу в Росії", - заявив він.

Відео дня

Розширення імперії, за його словами - це додаткова ідея, яка є інструментом виконання головної мети.

Читайте такожПутін звинував Україну в "хронічному саботажі" Мінських домовленостей

"Якщо ці головні цілі не досягаються і таким способом вони зменшують свої можливості контролю самої Росії - тоді вони подумають. Логічно, що це зараз виникає", - додав екс-посол України.

Він також позитивно оцінив антивоєнні ініціативи деяких представників російської інтелігенції, які не бояться відкрито виступати проти війни з Україною.

Нагадаємо, з листопада 2021 року Росія зосередила на кордонах з Україною понад 100 тисяч військових. Міжнародне співтовариство побоюється, що Кремль приверне армію і техніку до повномасштабного наступу.

У зв'язку з новою загрозою російської агресії в Східній Європі США, Британія і ЄС працюють над інструментами стримування намірів Путіна, зокрема шляхом введення жорстких санкцій.

США і низка країн Європи погодилися передати українській армії військове озброєння для захисту суверенітету держави від ймовірного нового наступу Росії.