Країна почала тести на коронавірус серед своїх фермерських норок і перевірки серед робітників на початку цього місяця / REUTERS

Польща виявила 18 випадків коронавірусу серед працівників норкових ферм. Однак представники влади не вважають, що робітники були заражені тваринами.

Читайте такожСвіт програє́ у боротьбі з пандемією коронавірусу - генсек ООНПро це пише Reuters.

У країні почали проводити тести на коронавірус серед своїх фермерських норок і перевірки серед робітників на початку цього місяця.

Відео дня

Головна санітарна інспекція повідомила, що було зареєстровано 18 випадків зараження сільськогосподарських робітників, які не були пов'язані один з одним.

"Нині немає ніяких підстав вважати, що норки були джерелом інфекції для цих 18 випадків", - йдеться в повідомленні агентства Reuters.

Польща є одним з провідних світових виробників хутра норки, маючи 354 ферми, що містять близько 6 мільйонів норок.

Коронавірус у норок: що відомо

  • У Данії виявили 214 випадків передачі нового коронавірусу від норок людині. Через новий штам мутованого коронавірусу там планували знищити 17 мільйонів норок.
  • У Всесвітній організації охорони здоров'я заявляли, що рішення уряду Данії знищити всіх норок, щоб не допустити мутацій коронавірусу, є поспішним.
  • Пізніше стало відомо, що уряд Данії не може зараз ввести в дію рішення про ліквідацію 17 мільйонів норок через правові колізії.
  • Крім того, міністр сільського господарства і продовольства Данії Могенс Йенсен подав у відставку на тлі скандалу зі знищенням норок.
  • Пізніше у Данії на фермах знищили 17 мільйонів норок з коронавірусом.