Дмитро Пєсков / REUTERS

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що лежить в лікарні з коронавірусною інфекцією і двосторонньою пневмонією.

Про це він розповів в інтерв'ю газеті "Коммерсантъ".

Спочатку у Пєскова піднялася температура тіла понад 37 градусів, яка вночі досягала майже 38 градусів. Через кілька днів він з дружиною фігуристкою Тетяною Навкою поїхали в лікарню, де зробили комп'ютерну томографію, завдяки якій виявили двосторонню пневмонію.

Відео дня

Читайте такожЗаразив дружину: стало відомо про стан інфікованого COVID-19 Пєскова

"Зараз лікуються вдома навіть з пневмонією, якщо вона, наприклад, одностороння.. Коли вона двостороння, вибору немає (потрібна госпіталізація - ред.)... І тут ще особливість у тому, що твої легені не стільки сам вірус пожирає, скільки твій організм. Тобто починається гормональний шторм, і імунна система намагається цей вірус перемогти. І разом з вірусом починає пожирати легені. І звідси ефект цього "матового скла". Це може привести до тромбозу легенів", - сказав Пєсков.

Він розповів, що його сім'я, яку він заразив, сиділа півтора місяця вдома з усіма запобіжними заходами. Також прес-секретар Путіна сказав, що під час зараження коронавірусом головне - відразу звернутися за допомогою до медиків.

"В перший день не було взагалі ніяких симптомів, а потім почалася температура трохи вище 37... У цієї хвороби головне - не пропустити. Вірус цей абсолютно кровожерливий. Хоча, слава богу, лікарі вже мають досвід у боротьбі з ним, але все одно частка непередбачуваності, пов'язана з індивідуальними особливостями, завжди присутня", - сказав Пєсков.

Раніше УНІАН повідомляв, що прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заразився COVID-19. Раніше коронавірусом інфікувався прем'єр-міністр РФ Михайло Мішустін.