ЄС допоможе Індії через ситуацію з коронавірусом / фото REUTERS

Європейський Союз негайно готовий надати допомогу Індії, яка переживає безпрецедентну хвилю захворюваності на COVID-19.

Про це заявила очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, передає НВ.

"Стривожена епідеміологічною ситуацією в Індії. Ми готові допомогти", - зазначила фон дер Ляєн.

Відео дня

За її словами, Брюссель залучить загальний механізм цивільного захисту ЄС, щоб відреагувати на запит Індії. Цей механізм дозволяє країнам Євросоюзу координувати свої дії в екстрених випадках.

Єврокомісар з кризового управління Янез Ленарчич додав, що країни ЄС вже приступили до постачань кисню та ліків до Індії.

Читайте такожВ Іспанії арештували чоловіка за умисне інфікування коронавірусом 22 людей

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що її уряд також готує пакет допомоги Індії.

Коронавірус у світі: критична ситуація в Індії

  • Ситуація з коронавірусом в Індії залишається вкрай важкою, в країні четвертий день поспіль фіксують антирекорди захворюваності. Зокрема, за минулу добу в Індії захворіла ще 349691 людина. Епідеміологи кажуть, що те, що відбувається в Індії можна вважати найбільш різким зростанням захворюваності, яке де-небудь спостерігалося за рік пандемії.
  • Населення закликають вакцинуватися від COVID-19. Наразі вакциновано менш як 10% населення, а всього в країні живе близько мільярда людей.
  • Через брак кисню в індійських лікарнях в регіонах з найбільшою кількістю хворих COVID-19, транспортуванням балонів зайнялися військові.
  • США нададуть додаткову підтримку Індії у зв'язку з різким зростанням захворюваності коронавірусом в країні.
  • Загалом у світі з початку пандемії зареєстровано майже 146,5 млн хворих на COVID-19. Найбільше померлих у США – понад 571,9 тис. осіб, Бразилії – 389,4 тис., Мексиці – 214,8 тис., Індії – 192,3 тис., Великій Британії – 127,6 тис. й Італії – 119 тис. Україна в загальносвітовому антирейтингу за кількістю хворих посіла 16-е місце, між Мексикою та Перу.