Папа Франциск підтримує громадянські одностатеві шлюби / фото REUTERS

Папа Франциск з початку своєї служби на чолі Ватикану зайняв більш толерантний тон до гомосексуальних людей. Однак, тепер він радикально відступив від позиції католицької церкви, підтримавши ідею цивільних шлюбів для одностатевих пар.

Читайте такожПапа Римський підтримав батьків ЛГБТ-підлітків: "Бог любить усіх"Про це пише New York Times з посиланням на новий документальний фільм, який у середу дебютував у Римі. Говорячи про душпастирську опіку над людьми, які ідентифікують себе членами ЛГБТ-спільноти, Папа Франциск прямо висловив свою позицію щодо громадянських шлюбів.

"Нам потрібно створити закон про громадянські шлюби. Так можна юридично це оформити. Я підтримую це", - сказав Папа Франциск, а також повторив свою підтримує гомосексуальних людей як дітей Господніх.

Відео дня

Наразі не відомо напевне, коли саме понтифік сказав ці слова. Але режисер документального фільму під назвою "Франциск" Євгеній Афінеєвський стверджує, що глава Ватикану промовив їх відверто для його фільму.

Віровчення католицької церкви розглядає гомосексуальні стосунки як неприйнятні й виступає проти одностатевих шлюбів. Прес-секретар Ватикану Маттео Бруні відмовився коментувати слова Папи Римського, пояснивши, що ще не бачив фільм і не може нічого сказати.

Вас також можуть зацікавити такі новини: