Нелегальна міграція з Білорусі до Литви зросла вдвічі \ фото Delfi

Нелегальна міграція з Білорусі до Литви зросла вдвічі і даний факт намагаються приховати білоруські прикордонники.

Про це заявив глава Служби охорони державного кордону Литви Рустам Любаєв на засіданні парламентського Комітету з нацбезпеки і оборони.

Любаєв зазначив, що спілкування з білоруськими колегами - справа непроста і заявив про неможливість встановлення робочих контактів з білоруськими колегами.   

Відео дня

Читайте такожWP: Критика і санкції проти Лукашенка-це не стратегія щодо Білорусі"Білоруські прикордонники не реагують на наші інциденти - коли їм пред'являють вагомі докази і аргументи у зв'язку з порушенням кордону, вони не визнають факт порушення, постійно вимагають пред'явити додаткові докази, а коли ми це робимо, відмовляються визнавати факт", - розповів Любаєв, писати Delfi.

Заборона на авіасполучення з Білоруссю

Низка країн Євросоюзу, а також Україна ввели заборону на авіасполучення з Білоруссю, а деякі авіакомпанії відмовилися від польотів у повітряному просторі цієї країни. Призупинили авіасполучення з Білоруссю і США.

Дана міра викликана інцидентом з літаком Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса. Він був перехоплений білоруським винищувачем і вимушено сів у Мінську. Нібито через повідомлення про бомбу на борту. Пасажирів з літака вивели, авіасудно перевірили і бомби не виявили. При цьому на борту літака перебував білоруський опозиціонер, засновник Telegram-каналу NEXTА, журналіст Роман Протасевич, якого затримали.