Макрон судиться з фотожурналістом \ фото REUTERS

Президент Франції Еммануель Макрон подав позов проти фотографа, який сфотографував його під час відпочинку в плавках і на водному мотоциклі.

Свої дії французький президент пояснив тим, що публікація таких фото є вторгненням у приватне життя. Прокуратура почала розслідування за даним фактом.

Знімки були зроблені фотографом Тібо Даліфардом для бульварного журналу Voici у 2020 році, коли Макрон був у відпустці на Лазурному березі. На одному зі знімків він у плавках стоїть біля своєї дружини Бріджит, на іншому катається на гідроциклі.

Відео дня

Читайте такожМакрон і Байден проведуть переговори через кризу у відносинах між країнами

Фотографія з гідроциклом була використана на виставці, присвяченій президентам Франції, в одній з галерей Парижа.

За словами Даліфарда, представники Єлисейського палацу зв'язалися з галереєю і попросили "негайно зняти фотографію", передає "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

"На фото на гідроциклі зображений молодий, динамічний президент майже в стилі Кеннеді, тому я не бачу на знімку нічого поганого", - сказав фотограф.

Як повідомляв УНІАН, 27 вересня у президента Франції Еммануеля Макрона кинули яйце. Інцидент стався на виставці Eurexpo в Ліоні. Макрон на момент нападу перебував на виставці гостинності та громадського харчування, де гуляв та спілкувався з відвідувачами. Раптово в нього кинули яйце, але воно відскочило від плеча глави держави.

А 8 червня під час приїзду Макрона до департаменту Дром. Чоловік у зеленій футболці, окулярах та масці прокричав "геть Макронізм" і вдарив президента по обличчю. Інший чоловік знімав це на відео.

Сам Макрон після інциденту закликав не перебільшувати масштаби того, що трапилося. Пізніше суд виніс рішення у справі про ляпас президенту - обвинувачений отримав чотири місяці в'язниці.