У США на яхті підсанкційного російського олігарха знайшли дорогоцінність \  / REUTERS

В США під час обшук на яхті одного з російських підсанкційних олігархів слідчі знайшли яйце Фаберже.

Про це повідомила заступник генерального прокурора США Ліза Монако, передає The Guardian.

"Ми працюємо з нашими колегами з правоохоронних органів у всьому світі, щоб провести обшуки на цих яхтах. Нам необхідно переконатися, що ми маємо повноваження і ми можемо звернутися до суду, арештувати їх, а потім конфіскувати вилучені кошти", - зазначла вона.

Відео дня

Загалом таких яєць було виготовлено близько 50 і до цього часу збереглися не всі, тому несподівана знахідка на яхті коштуватиме мільйони доларів.

Монако не уточнила, на якій саме яхті виявили дорогоцінність. Припускається, що мова йде про яхту Amadea, власником якої називають Сулеймана Керімова. Щоб довести, що яхта належить наближеному до Путіна олігарху, правоохоронцям довелося провести кропітку роботу, оскільки судно було записане на іншу особу, а члени сім'ї Керімова знаходились на яхті під кодовими іменами, але були впізнані з фотографій.

Як повідомляв УНІАН, 14 квітня поліція Фіджі затримала суперяхту Amadea російського мільярдера Сулеймана Керімова та її екіпаж через те, що яхта увійшла до виняткової економічної зони Фіджі без дозволу митниці.

А 7 липня Верховний суд Фіджі дозволив США вивезти за межі острова суперяхту Amadea, яка була затримана на запит Вашингтона, який вважає, що вона належить російському мільярдеру Сулейману Керімову, який потрапив під санкції.

Вас також можуть зацікавити новини: