Охорона клініки, де лікують Навального / фото REUTERS

Німецька поліція взяла під цілодобову охорону клініку "Шаріте" у Берліні, куди доставили на лікування російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомляє "МБХ медіа".

Читайте такожОтруєння Навального: у Німеччині вивчають стан здоров’я російського опозиціонера

Відео дня

Біля клініки, зокрема, перебувають декілька автобусів поліції, а також близько 10 правоохоронців, які переміщаються по периметру групами по 2-5 осіб.

Тим часом декілька європейських країн уже запропонували притулок Олексію Навальному. За словами Яки Бізеля, глави НКО «Кіно заради миру», що організувала перевезення політика, сім'я поки що всіх їх відхилила, ця тема наразі не обговорюється.

Отруєння Навального: що відомо

  • Навальному стало зле в літаку, на якому той летів до Томська. В зв’язку із цим повітряне судно екстрено посадили в аеропорту Омська. У штабі Навального припускають, що Олексія отруїли чимось, підмішаним у чай.
  • 21 серпня у штабі Навального з посиланням на транспорту поліцію заявили про виявлення в організмі політика небезпечної речовини. Проте у лікарні Омська цю інформацію одразу ж заперечили. 
  • За словами російських медиків, основний робочий діагноз Навального - порушення обміну речовин, яке спровокувало різке зниження рівня цукру в крові.