Навального лікують у берлінській клініці / REUTERS

Російський опозиціонер Олексій Навальний через 10 днів після отруєння знаходиться в комі, але його стан поліпшується, а загроз життю немає.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Як зазначається, у берлінській клініці "Шаріте" за опозиціонером спостерігають не тільки лікарі, а й охорона. Інформацію про його стан клініка надає у формі коротких прес-релізів і тільки після узгодження з дружиною Навального Юлією.

Читайте такожРосія просить Німеччину озвучити діагноз Навального і надати результати аналізів

За останніми даними від "Шаріте", стан Навального стабільний. Загрози життю немає, проте його описують, як серйозний. Навальний досі в штучній комі, в реанімації і підключений до апарату штучної вентиляції легенів. Яким опозиціонера виведуть з коми і якими можуть бути довгострокові наслідки для його здоров'я, прогнозувати поки важко.

Що стосується охорони, то вона також присутня. За тиждень лікування в Німеччині не з'явилося інформації або фото з його палати, а привезли Навального тиждень тому кортежем з мотоциклістів, машин швидкої і поліції, у супроводі федеральної поліції. Сам пацієнт був у реанімобілі німецького Бундесверу, тобто військової медицини.

За лікування платять приватні особи, а транспортування до Берліна оплатили російські бізнесмени в еміграції батько і син Дмитро і Борис Зіміни. 

Отруєння Навального: що відомо

  • Російський опозиціонер Олексій Навальний повертався до Москви з Томська, в польоті йому стало погано, літак екстрено сів в Омську.
  • Політика госпіталізували. Прес-секретар Навального Кіра Ярмиш заявила, що у Навального "токсичне отруєння".
  • Згодом Навального евакуювали з Омської лікарні на лікування в берлінську клініку "Шаріте", де виявили отруту в організмі опозиціонера.