Франциск закликав до миру / фото REUTERS

Папа Римський Франциск у недільному виступі знову закликав до миру в Україні та на Близькому Сході.

Він заявив про необхідність продовжувати докладати зусиль щодо припинення конфліктів, передає Reuters. "Я молюся за змучених людей в Україні... і за людей в Палестині та Ізраїлі. Мир можливий, потрібна добра воля...",- сказав понтифік прихожанам на площі Святого Петра під час ранкової молитви.

Він зазначив, що світова спільнота не повинна змиритися, тому що війна – завжди "це поразка, від якої виграють лише виробники зброї".

Відео дня

Заяви Папи Римського про війни

Тиждень тому Франциск закликав надати сектору Гази значно більшу гуманітарну допомогу. Він заявив, що потрібно допомогти пораненим в секторі Гази і захистити цивільне населення. При цьому він підкреслив, що заручники, утримувані ХАМАСом, повинні бути звільнені.

Крім того, з початку війни в Україні понтифік не раз закликав до миру і пропонував виступити посередником у можливих переговорах між Україною і РФ. Також Франциск заявляв, що був причетний до звільнення деяких українських військовополонених.

А 12 вересня стало відомо, що кардинал Маттео Дзуппі, посланник Папи Римського Франциска зі встановлення миру в Україні, їздив до Пекіна з дипломатичною місією щодо завершення війни Росії проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: