Варшава заявила, що Берлін не дотримав обіцянку в питанні поставок танків / фото getty images

Німеччина дуже повільно замінює поставлені Україні польські танки, тому Польща відчуває себе обдуреною і розраховує на допомогу інших партнерів по НАТО.

Про це SPIEGEL заявив заступник Міністра закордонних справ Польщі Шимон Шинковський вель Сенк.

"Німецькі обіцянки про круговий обмін танками виявилися обманними маневрами", - заявив він.

Відео дня

"Обмін танковими кільцями" повинен був забезпечити швидку доставку важкої військової техніки в Україну. Берлін запропонував східним партнерам по НАТО передати Україні танки радянського виробництва і пообіцяв, що постарається швидко замінити військову техніку.

Варшава швидко передала українцям свої запаси танків Т-72, через кордон переправили понад 200 старих, але ефективних основних бойових танків.

Шинковскі вель Сенк каже, що німці спочатку пропонували полякам танки, що були старші за передані Україні.

"Ця пропозиція не може бути прийнята, тому що ми не зацікавлені в погіршенні стану нашого озброєння і в навчанні наших солдатів на техніці 1960-х років", - підкреслив він.

Тепер Варшава воліє розмовляти з іншими партнерами по НАТО, "які дійсно готові допомогти в цьому", зазначив заступник міністра. За його словами, Польща вже отримує танки з США і Великобританії.

Раніше президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Польща відправила Україні понад 240 танків і майже 100 одиниць бронетехніки.

Нагадаємо, що в бундестазі закликали Шольца до прямих поставок зброї Україні. Канцлера неодноразово звинувачували в затягуванні поставок важкого озброєння.

Вас також можуть зацікавити новини: