На протестах у Білорусі затримують журналістів / фото REUTERS

В обласних центрах Білорусі під час традиційних акцій протесту проходять затримання журналістів різних видань.

Про це повідомляє Tut.by.

Читайте такожУ Мінську протестувальники прогнали водомет, яким силовики поливали натовп (відео)Так, у Вітебську співробітники міліції забрали до РВВС кореспондента Tut.by і БелаПАН Тетяну Матвєєву і фотокореспондента Tut.by і газети«Народна воля» Олеся Пілецького.

Відео дня

У Гродно затримали кореспондента Tut.by і газети "Народна воля" Ольгу Комягіну і фотокореспондента Tut.by і газети "Народна воля" Катерину Гордєєву.

Також правозахисники повідомили про затримання журналіста БелаПАН Олеся Асипцова у Могильові. Жодних подробиць та зв’язку із ним наразі немає. 

У Бресті, своєю чергою, затримали головного редактора "Бінокля" Ксенію Петрович.

Протести у Білорусі: передісторія

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Тихановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично вмотивовані справи проти опозиціонерів.
  • В Євросоюзі не визнали результати виборів і вирішили ввести санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.
  • 23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.
  • Сьогодні у Мінську противники режиму Олександра Лукашенка вийшли на традиційні недільні акції протесту. Учасників мітингів почали затримувати силовики.